Eesti Maarahva IV Kongressi juhatuse liikmed Tõnis Blank, Peeter Lääne, Jaanus Marrandi, Aivar Niinemägi, edastasid meediale seisukoha, et nad "ei saa kuidagi leppida sellega, et Maarahva Kongressi on hakatud rakendama parteipoliitiliste eesmärkide vankri ette. Maarahva V Kongressi ei saa kokku kutsuda Eesti Keskerakond ega ka ükski teine erakond. Vaid maarahvas ise saab ja tohib oma esindusorganisatsioonide ja omavalitsuste kaudu Maarahva V Kongressi korraldada. "

Umbisikuliselt meiliaadressilt maarahvakongress@gmail.com aga edastas Keskerakonna sekretariaadi juht riigikogus Manuela Pihlap meediale teade, milles Jaan Pöör, Arno Sild, Ester Tuiksoo, Arvo Sirendi, Ants Käärma, Aavo Mölder, Arvo Jaakson, Arvo Sarapuu, Helmut Hallemaa, Arno Kakk ja Jaan Kiisk toetavad Maarahva V Kongressi praegusel kujul:

"Peame kahetsusväärseks, et Maarahva V Kongressi püütakse kritiseerida juba enne selle toimumist nende organisatsioonide poolt, kes on poliitilises ja rahalises sõltuvuses praegusest valitsusest.

Maarahva Kongress on laiapõhjaline maarahva suurkogu. See kongress on alati olnud poliitiline, kuid kaugelt suurema kandepinnaga, kui ühe või kahe valitsuspartei juhtkonnast," tõdetakse avalduses.