“Oleme astunud terrorismivastase sõja teise etappi, kus tuleb võtta ükskõik kus maailmas varjupaik terroristidelt, kes ähvardavad meie kodanikke,” ütles Bush Valge Maja juures toimunud tseremoonial.

Bushi sõnul “pole tegevusetus lahendus, kui küsimus on riikides, mis spondeerivad terrorismi ning üritavad hankida või on juba hankinud tuuma-, keemia- või biorelva”.

Bush kutsus riike, kus on al Qaedaga seotud äärmuslasi, appi “kõrvaldama terroristlikke parasiite” ning hoiatas, et Jeemenit ähvardab oht saada uueks Afganistaniks.

“Iga terrorist peab muutuma rahvusvaheliseks põgenikuks, kellel pole kohta, kus elada või organiseerida, paika, kus ennast varjata, ühtki valitsust, kelle selja taha end peita ega isegi turvalist paika, kus magada,” ütles Bush.

Bush ütles, et USA toetab aktiivselt Filipiinide, Gruusia ja Jeemeni valitsusi äärmuslaste mahasurumisel ning märkis, et eriti haavatavas olukorras on Jeemen. “Jeemenis töötame me selle nimel, et vältida uue Afganistani teket,” ütles Bush.

“Iga koalitsiooni riik peab suhtuma tõsiselt kasvavasse terroriohtu katastroofilises ulatuses — terrorisse, mis võib olla relvastatud keemilise, bio- või tuumarelvaga,” ütles Bush.