Mängude külalised saavad osa kummalisest ürituste segus, mille hulka kuulub jalgpall, samasooliste seltskonnatantsud ja meessoost cheerleaderid. Kultuuriprogramm hõlmab endas kunstinäitusi, koorikontserte ja filmilinastusi, kirjutab The Guardian.

Paljud homomängudest osavõtjad kasutavad valeidentiteete, sest kardavad, et neid hakatakse koju naastes taga kiusama.

Enamik osavõtjaid tuleb Saksamaalt ja USA-st, kuid kohal on ka selliste riikide,d nagu Sri Lanka, Saudi Araabia, Araabia Ühendemiraadid, Mehhiko ja Zimbabwe esindajad.

Paljude jaoks, nagu näiteks Mehhiko homojalgpallimeeskonnale, mille liikmete identiteedid on hoitakse hoolikalt saladuses, on see ainulaadne võimalus olla homode ja lesbide seltskonnas.

Ida-Euroopa esindajad, kelle koduriikides on diskrimineerimine rohkem või vähem süstemaatiline, saavad homomängudest tasuta osa võtta.

Esimesed homomängud korraldati 1982. aastal San Franciscos ja need toimuvad iga nelja aasta järel. Mängude initsiaator oli avalikult homoseksuaalne kümnevõistleja Tom Waddell, kes suri 1987. aastal AIDS-i.

Kõige tuntum homomängudest osavõtja on seekord 2008. aasta Pekingi olümpiavõitja Austraaliast, riistvõimleja Matthew Mitcham.

Mängud avas Saksamaa homoseksuaalist välisminister Guido Westerwelle, kes on ka mängude patroon.