Kui Võrtsjärve ääres elava viie lapse ema Angela Kalevi taksi- ja hagijasegused koerad tõid ilmale üheksa kutsikat, tõusis naisel nutt kurku, kirjutab Õhtuleht.

Õnneks suutis ta seitsmele koerapojale uue kodu leida, kuid perre jäänud nelja peni tulevik näis tume — järgmise hiigelpesakonna ärahoidmiseks ei paistnud muud võimalust kui kutsad igavesele unele suigutada, sest nende steriliseerimiseks suurel perel raha pole (ühe koera steriliseerimine maksab umbes 2500 krooni).

“Elvas oli posti peal kuulutus, võtsin ja helistasin, olid väga sõbralikud inimesed,” avastas Kalev raskel hetkel õnneks loomakaitsjate kampaania, kus Tartumaa vaestele peredele pakutakse kasside-koerte steriliseerimiseks, vaktsineerimiseks, parasiiditõrjeks ja ühekordseks toiduabiks raha.

“Ma ikka põdesin ka,” tunnistab Kalev, et abipalumine ei tulnud tal kergelt, aga siis mõtles ta sellele, kuidas järjest juurdesündivad loomad pahatihti tänavale või varjupaika satuvad või lihtsalt kusagile uputatakse: “Nende loomade pärast tasub oma uhkus alla neelata.”