Kas tavapärast leiba ja tsirkust? Või on linna helgemad ajud midagi geniaalselt valmis genereerinud? Igav siin linnas küll ei hakka.

Hiljuti kilkas Lauluväljaku juhataja Riho Rõõmus rõõmsalt Kesknädalas, et Lauluväljaku tuletorn on linna rahadega lõpuks valminud. Kuid nüüd kuuleme juba teateid, et hoopis laulukaar on puhta mädanenud ja vajaks kapitaalset remonti. Samas on linnavalitsus ära keelanud oma asutuste igasuguse kindlustamise, et raha kokku hoida. Loodame siiski, et midagi traagilist ei juhtu, ja need ei ole inimohvrid, mis otsustajaid tegutsema panevad.

Tundub, et liberaalsotsialistliku Tallinna linnavõimu jaoks on lauluväljak ja seal toimuv laulupidu teisejärguline.

Raha ei ole! Kui vene kirik põlema läks, oli linnavõim kohe oma rahaga abiks ja ehitas kiriku üles. Ilus ja normaalne ju. Eks ole? Raha leitakse ka Vene Kultuurikeskuse ja Lasnamäe Lindakivi kultuurikeskuse jaoks. Venelased (täpsemalt nõukogude inimesed oma järglastega) on ju Keskerakonna põhivalijad. Pluss eestlastest karjeristid.

Raha ju ei ole! No mida sa teed ilma rahata? Kui raha on vähe, siis igas peres näiteks kärbitakse mittevajalikke kulutusi.

Tallinna TV näitab "Kapten Tenkešit". Näitab, sest veel ei ole valimised. Enne valimisi Kapten Tenkešit enam ei ole, siis mahutab end sinna telakastikese sisse üks priskete põskedega mees. Seal ta vatrab ja kiidab end.

Ega tema halbu uudiseid edasta, oh ei. Selleks on tal aselinnapead, alamametnikud jne. Tema toob alati häid uudiseid ja probleemidele lahendusi. Juskui Messias.

Ütleb ka, et raha tõesti ei ole, kuid lisab kohe elutargalt ja sugestiivselt: aga selles on Ansip süüdi! Ansip ON süüdi! Saad sa vaataja aru - tema on süüdi! Teised on süüdi! See on keskerakondlastel kujunenud sarnaseks hüüatuseks, nagu natsidel oli "Heil Hitler!" "Ansip on süüdi!" - see mantra iseloomustabki praeguse linnavõimu kogu ajupotentsiaali.

Kogu see keskerakondlik-sotsiaaldemokraatlik linnavalitsus oleks justkui transformeerunud Gogoli "Revidendist". Ainult selle vahega, et meie valitsejaid ei ähvarda ükski revident. Ringkäendus ja enda tehtud JOKK-seadused päästavad nende naha. Valeta palju tahad, varasta palju tahad, ülbitse palju tahad, õhuta rahvuste vahelist vaenu palju tahad - keegi sind ei karista.

Mulle ei meeldi sovjetihõngulise vaimuga Potjomkini küla nimega Tallin(n). Mulle ei meeldi, et Eesti Vabariigi pealinnas vohab mitteametlikult kakskeelsus. Ei meeldi, et turist peab pealinnast kaasa ostma matrjoška ja kartma vene pätte.

Ma tahan elada Eesti Vabariigi pealinnas, kus kehtivad Eesti seadused eesotsas Põhiseadusega. Ma tahan kogu linnas näha lehvimas sinimustvalget, mille kandjaid jahtisid nõukogude ajal miilitsad ja kagebiidid, kes nüüd Eestilt pensioni saavad.

Olgu kuidas on. Eesti on kümneid võõrvõime üle elanud. Palju repressioonide all kannatanud. Loodame, et elame üle ka praeguse (hirmu)linnavalitsuse.

PS! Antud kriitika ei puuduta loomulikult oma tööd hästi tegevaid linnaametnikke, kelle jaoks parteijuhi käsk ja altkäemaks ei tule enne seaduseid. Kes oskavad linnarahva rahaga vastutustundlikult ümber käia, meie linna ja selle elanike hüvanguks. Neid on ju ka ometigi olemas!?