“Väga suure tõenäosusega, aga peaaegu kõigil juhtudel on probleem antennis, kaablis või ühendustes-pistikutes,” selgitas Pihel Meie Maa vahendusel.

“Esimene asi – antennikaablid!” rõhutas Pihel. “Kui keegi kasutab veel väga vanu antenne ja seda musta, nõukogudeaegset kaablit, tuleb see kohe välja vahetada."

Ühendused korda! Tasub spetsialistilt küsida – mitte mingil juhul ei tohi ise traadiotsi kokku keerata,” jätkas ta nõuannetega ja selgitas, et kaablit ei tohi katkestada – üks terve ots läheb antenni külge ja teine antennipistikuga telerisse.

“Antenni pistikud – need, millega antenn telerisse läheb, on sageli amortiseerunud. Seal piisab väga väikesest veast ja signaal võib kümneid kordi väheneda. Pistikud korda – ärge kasutage neid plastmassist valgeid pistikuid.” Pihel kinnitas, et poodides müüakse sobivaid tugevaid pistikuid: “Küsige müüjalt, et need oleksid mehaaniliselt tugevad ega läheks katki.”

Lisaks on Piheli sõnul kvaliteetse telepildi saamiseks oluline korralik antenn. “Kus on kõrge mets või ollakse saatjast kaugemal, tuleb võimekam antenn osta.” Piheli sõnul on üks asi, mille eest tuleb inimesi muidugi hoiatada, on need nn Poola restantennid. Need on sageli kurja juur, sest need on väga häiretundlikud. Nad võtavad ise häireid sisse, kuid võivad ka ise häireid põhjustada. Ise ei näe ja naabrid kindlasti ei näe…”