Tegu on pikaajalise uurimisprogrammi viimase etapiga, kus varasemalt ohutuks ning tõhusaks kinnitatud vaktsiini toimet kontrollitakse imikutel. Uuringusse kaasavad lapsi nii pediaatrid kui perearstid, selgitades eelnevalt lapsevanematele uuringuga seonduvaid üksikasju. Uuringu käigus pööratakse lisaks vaktsiini toime uurimisele põhjalikku tähelepanu osalevate laste kõikidele tervishoiuküsimustele.

Eestis uuringut koordineeriva doktor Kai Zilmeri sõnul on uuringus osalevatele lastele tagatud uuringut läbiviivate arstide kõikehõlmav tähelepanu.

„Uuringus osalemiseks tuleks kõigepealt konsulteerida oma perearstiga, kes suunab lapse uuringkeskusesse. Enne uuringus osalemist tuleb igal lapsevanemal kinnitada kirjalikult, et nad on saanud ja mõistnud infot uuringu üksikasjade kohta,“ lisas Zilmer.

Uuringu eesmärgiks on selgitada välja ravimi- ja biotehnoloogiafirma GlaxoSmithKline poolt välja töötatud vaktsiini tõhusus ning ohutus lapse organismis meningokokk-nakkuse vastu immuunsuse tekitamisel. Meningogokk-nakkus ohustab enim väikelapsi ning avaldub erinevate raskekujuliste haiguste nagu ajukelmepõletiku ja veremürgistuse näol. Uuringus on oodatud osalema kokku 1380 last nende esimesel eluaastal, Eestist on võimalus osaleda 250 lapsel.