Moskva Savelovi rajooni kohus mõistis Prantsuse väljaande Le Journal du Dimanche (Pühapäevaleht) laimus süüdi ja kohustas avaldama ümberlükkava õienduse ja 250 000 rubla (100 000 krooni) valuraha maksma, kirjutab Kommersant.

Oktoobris 2009 kaebas noorteühendus korraga mitu Lääne-Euroopa ajalehte kohtusse: prantslaste Le Journal du Dimanche ja Le Monde, sakslaste Frankfurter Rundschau ja brittide The Independent. Igalt väljaandelt nõudis Naši pool miljonit rubla.

Hagi puudutas publikatsioone, mis seotud noorteliikumise ajakirjanik Aleksandr Podrabineki vastu suunatud ja tema jälitamisega seotud tegevust. Kommersant märgib, et Le Journal du Dimanche nimetas neid aktsioone „pööraseks patriotismi ja ksenofoobia seguks“.

The Independent vabandas našistide ees ja liikumine loobus süüdistustest. Kohtusaaga Le Monde’i ja Frankfurter Rundschauga kestab edasi.

Naši esindajad märkisid, et kui kostja ei täida vabatahtlikulgt kohtu otsust, siis üritatakse leida nende Venemaal olev vara ülesse. Lisaks loodetakse avaldada Le Journal du Dimanche’ile mõju ka diplomaatilisi kanaleid pidi.

Saadud raha kavatsetakse kulutada Georgi ordeni lintide (ülima vahvuse eest Tsaari-Venemaal välja antud sõjaline autasu, mille värvid postsovjetlik noorsugu on devalveerinud) levitamisele Balti riikides.