Lõviosa ees ootavatest talgutest toimub Harjumaal – seal on tänaseks registreeritud 183 erinevat talgukohta, kuhu oodatakse appi kokku üle 8000 kätepaari. Harjumaale on kõige lähemal Pärnumaa 84 talgukohaga, kuid palju ei jää maha ka Lääne-Virumaa, Saaremaa ja Tartumaa, kus kõikjal üle 70 erineva töö ja toimetamise 1. maiks abilisi ootavad.

Talgutele registreerumine kulgeb senini kõige kiiremini Pärnumaal ja Ida-Virumaal, kus täidetud juba rohkem kui kolmandik vabadest kohtadest. Kõige rahulikumalt kulgevad asjad aga Raplamaal, mille vabadest talguliste kohtadest on tänaseks appitulnutega täidetud umbes viiendik.

„Iga päevaga registreerub üha rohkem inimesi. Talgutööde hulgas on nii palju huvitavaid ja armsaid ettevõtmisi, et on arusaadav, kui ühe välja valimine aega võtab,“ sõnas talgupäeva peakoordinaator Kaia-Kaire Hunt.

Selleks, et talgukohta paremini kohale jõuda, on 1. mail võimalik kasutada mitmeid tavapärasest soodsamaid võimalusi – saab tulla Edelaraudtee rongiga, kus sel päeval pea poole vähem piletihinda küsitakse, või jagada hoopis kellegagi transpordivahendit küüdi pakkumise-kasutamise näol. Töötukassa maksab registreeritud töötutele transporditoetust talgutele sõiduks.

Hea lugeja, kas sina oled juba talgutele registreerunud? Saada oma arvamuslugu meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee või kasuta lehe vasakul servas olevat Rahva hääle vormi!