President Aliyevi eralennuk jõudis Tallinna lennujaama hilinemisega. Lennuk paigutati lennuvälja kaugemasse nurka ning seejärel algas aserite riigipea vastuvõtutseremoonia.

Aserbaidžaani president Ilham Aliyev koos abikaasa Mehriban Aliyevaga viibib Eestis ametlikul riigivisiidil 6.-8. aprillini. Tegemist on Aserbaidžaani presidendi esimese riigivisiidiga Eestisse.

Aserbaidžaani presidendil on kavas kohtumised president Toomas Hendrik Ilvese ja peaminister Andrus Ansipiga. Aliyev külastab IKT Demokeskust, peab loengu välisministeeriumis, asetab pärja Vabadussõja monumendi juurde ning kohtub Tallinna linnapeaga.

Aserbaidžaani presidenti saadab visiidil välisminister Elmar Mammadyarov, kes kohtub 7. aprillil välisminister Urmas Paetiga. Paet ja Mammadyarov kirjutavad alla Eesti ja Aserbaidžaani investeeringute kaitse lepingule ning diplomaatiliste passide kasutajate viisavabastuse kokkuleppele. Presidendi delegatsiooni kuuluvad ka Aserbaidžaani infotehnoloogia minister ning majandusarengu minister.

Aserbaidžaani presidendi abikaasa Mehriban Aliyeva külastab akadeemik Zarifa Aliyeva Aserbaidžaani lasteaeda, Tallinna Tervishoiukõrgkooli ning rõivafirmat Bastion AS-i.