Aserbaidžaani presidendi visiidi eesmärk on süvendada kahe riigi vahelist poliitilist dialoogi, edendada riikidevahelist lepingulist baasi ning koostööd info- ja kommunikatsiooni-, majandus-, teadus- ja kultuurivaldkonnas. President Toomas Hendrik Ilves külastas Aserbaidžaani 2009. aasta jaanuaris.

Aserbaidžaani presidendil on kavas kohtumised president Toomas Hendrik Ilvese ja peaminister Andrus Ansipiga. President Alijev külastab IKT Demokeskust, peab loengu välisministeeriumis, asetab pärja Vabadussõja monumendi juurde ning kohtub Tallinna linnapeaga.

Aserbaidžaani presidenti saadab visiidil välisminister Elmar Mammadjarov, kes kohtub 7. aprillil välisminister Urmas Paetiga. Paet ja Mammadjarov kirjutavad alla Eesti ja Aserbaidžaani investeeringute kaitse lepingule ning diplomaatiliste passide kasutajate viisavabastuse kokkuleppele. Presidendi delegatsiooni kuuluvad ka Aserbaidžaani infotehnoloogia minister ning majandusarengu minister.

Aserbaidžaani presidendi abikaasa Mehriban Alijeva külastab akadeemik Zarifa Alijeva Azerbaidžaani lasteaeda, Tallinna Tervishoiukõrgkooli ning naisterõivaste firmat Bastion AS-i.