Väidetav autopommiplaan sundis võime läinud nädalal saatkonna konsulaarosakonda sulgema ning esinduse ümber turvameetmeid suurendama, teatas Post USA presidendi George W. Bushi administratsiooni liikmetele viidates.

Ametnikud rääkisid lehele, et info saatkonna ründamise plaani kohta pärines Ibn al-Shaykh al-Libi ülekuulamiselt Kandaharis USA sõjaväebaasis. Al-Libi on kõrgeim al Qaeda liige, kelle USA väed on tabanud. Ta juhtis terrorivõrgustiku õppelaagreid Afganistanis ning oli rühmituse juhi Osama bin Ladeni lähedane kaaslane.

Ametiisikud polnud al-Libilt saadud teabe õigsuses veendunud, kuid võtsid seda piisavalt tõsiselt, et võimaliku ohu tõttu konsulaarosakond sulgeda. Ühtlasi suurendas Jeemeni valitsus julgeolekuvalvet saatkonna ümber, teatas Post.

Jeemenist on saamas Afganistani kõrval teine peamine piirkond, kus USA al Qaeda liikmeid jälitab. Posti andmeil oli Afganistanist Ühendriikide Kuuba sõjaväebaasi toimetatud esimese 150 vangi seas vähemalt seitse jeemenlast ning ka Afganistani jäänud 250 vangi hulgas on neid “märkimisväärne hulk”.

Jeemeni sadamalinnas Adenis korraldati 2000. aasta oktoobris pommiplahvatus sõjalaeva USS Cole’i külje all, hukkus 17 ameeriklasest meremeest ja 39 sai vigastada. Ühendriigid süüdistavad hävitaja ründamises samuti al Qaedat.