Sellise humoorika avalduse tegi 29. detsembril Gruusia asepeaminister ja riigiminister reintegratsiooni küsimustes Temur Jakobašvili, teatab kohalik uudisteagentuur GHN.

Minister naljatles, et on valmis Moskvale loovutama 1990ndatel sõjaga Tbilisi võimu alt eraldunud Lõuna-Osseetia ja Abhaasia eest ka Sõjalise Kuulsuse memoriaali.

Arvatavasti pidas Jakobašvili silmas Kutaisis õhitud mälestusmärki nn Suures Isamaasõjas hukkunud sõduritele, mille oleks võinud lihtsalt Venemaale ära kinkida. Vene võimud kritiseerisid teravalt seda sammu ja lubasid monumendi koopia Moskvasse püstitada. 

Kõnealune Jossif Džugašvili-Stalini ausammas asub diktaatori sünnilinna Gori keskväljakul. Viimastel aastatel on räägitud selle võimalikust teisaldamisest - näiteks Goris asuvasse Stalini muuseumisse või Tbilisis asuvasse okupatsioonimuuseumisse, kuid kuju seisab endise koha peal.

Gruusia kaotas kontrolli separatistlike piirkondade Abhaasia ja Lõuna-Osseetia üle 1990ndate aastate algul. Augustis 2008 pärast Gruusia vägede tungimist Lõuna-Osseetiasse ja selle järel puhkenud sõda Venemaaga, otsustas Moskva neid riike ametlikult ka tunnustada.

Paraku pole erinevalt sarnase saatusega Kosovost ükski riik peale Venemaa, Nicaragua, Venezuela ja Nauru neid uudismaid tunnustanud. Gruusia peab Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat endiselt oma Venemaa poolt okupeeritud mässulisteks territooriumiteks.