Kuritegu sooritati kella 20.15 paiku, vahetult pärast seda, kui jõuluvana oli Raua tänaval järjekordset pere külastamas.

Otsekui planeeritult viidi ära kogu tema maine vara: digitaalne fotoaparaat Panasonic Lumix DMC-FZ5, Telefonid Nokia E50 ja Samsung Duos D-780.

Samuti viidi ära jõulumehe isiklik seest karvane tumepruun nahast talvejope ja õlakott koos selle sisuga: rahakott, isiklikud ja firma kaardid, raha, pin-kalkulaatorid, mitmete autode dokumendid ja palju muid dokumente. Ka on läinud kodu- ja ettevõtte võtmed.

Isegi tagaistmel olnud jõulukingitused ning perede poolt teele kaasa antud jõulumeened on võõra vara järele himustanud pätt minema tassinud.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva ütles Delfile, et eile õhtul kella 20.20 ajal helistati politseile ja teatati, et helistaja Raua tänaval pargitud autost on varastatud mitmeid asju. Kuriteost teataja lubas hiljem pöörduda avaldusega politseisse.

Jõuluvana on fotod kadunud esemetest üles laadinud ka Delfi pildikeskkonda ning ootab lugejatelt esemete saatuse kohta vihjeid.

Jõuluvana: soovin vargale, et ta ausale teele tagasi pöörduks

Jõuluvanana elatist teeniv Herki Siider ütles Delfile, et ta viibis autost eemal vaid 10 minutit. “Meeletult hea ajastus oli vargal,” nentis ta.

Seda, miks auto signalisatsioon tööle ei hakanud, ei osanud Siider öelda, kuid ta arvab, et tegu võis olla tehnilise viperuse või siis lihtsalt inimliku eksitusega.

Siideri sõnul pidi varas kindlasti aru saama, kelle autoga on tegu. “Aga tõesti — miks sa võtad laste kingitusi ja veel laste poolt jõuluvanale tehtud küpsetisi?” on jõuluvana hämmingus ning ei suuda meenutada, et Eestis kunagi midagi sarnast oleks toimunud.

Varga või varaste suhtes jõuluvana viha ei pea ja soovib neile hoopis, et viimased tagasi ausale teele pöörduksid. “Kurjuse vastu ei saa muu kui headusega. Asjad saab uued, aga milleks jõuluvaimu rikkuda?”