Dessantlaev-ujuvdokk, millel samuti nimeks New York, saabus Manhattani saare tipus oleva maailma finantskeskuse juurde, kus kuni 11. septembrini 2001 seisid WTC tornid. Sõjalaev tegi sümboolse peatuse ning andis oma kahuritest mälestuspaugu, teatab Associated Press.

"Ground zero" ohvrite mälestamise järel seilas USS New York mööda Hudsoni jõge kuni George Washingtoni sillani ja sildus kai number 88 juures. Seal toimub 7. novembril laeva pidulik mereväele üle andmise tseremoonia.

Sõjalaev ehitati Lousianas asuvas laevatehases ning ta sai oma nime mälestamaks  9/11 terrorirünnaku ohvreid. Pilvelõhkujate ümbersulatatud terasdetaile kasutati aluse vöörikonstruktsioonides.

San Antonio-klassi kuuluv USS New Yorki pikkuseks on 208 meetrit ja veeväljasurve 24 900 tonni. Laev võtab vajadusel pardale kuni 800 merejalaväelast. Tema lennudekil on ruumi kuni kaheteistkümnele eri tüüpi helikopterile ja dessant lennumasinale.  

Ajaleht The New York Times märgib, et laeva meeskonnas teenivate madruste ja merejalaväelaste seas on newyorklasi, kes elasid 9/11 üle ja taotlesid luba asuda just sellele laevale teenima.