Läti ajalehele Tšas antud intervjuus ütles Spoģis, et kõik ettevalmistused selleks osavaks reklaamitrikiks võtsid aega umbes kuu. Tema sõnul kaaluti ka teisi inimeste haneks tõmbamise võimalusi, kuid idee meteoriidiga tundus parim.

„Ise mõtlesime välja, ise leidsime koha, ise kaevasime agu,” jutustas Tele2 esindaja ja lisas, et kokku tegeles sellega väike hulk inimesi. „Kraatri” koht valiti meelega Riiast kaugemal, et lugu tunduks usutavam.

Spoģis vabandas kõigi nende ees, kellele see „Läti rahva vaimustamiseks” mõeldud lavastus ei meeldinud ning kes tundis ennast petetuna.     

Siseminister Linda Mūrniece nimetas lavastajate tegevust inimeste „mõnitamiseks” ja lubas neilt päästjatele, politseinikele ja teistele sündmuskohale rutanutele tekitatud kahju sisse nõuda — kokku vähemalt 13 000 latti (ligi 287 000 krooni).   

Lisaks teatas solvunud naisminister, et tema ametkond loobub edaspidi Tele2 teenuste kasutamisest. Sellega oli solidaarne ka peaminister Valdis Dombrovskis. Tema pressisekretäri sõnul võeti see otsus aga vastu juba eelmisel nädalal ja põhjuseks oli hoopis „halb sidekvaliteet”, vahendas infoportaal Mixnews.