Umbes 97 000 naist on alla kirjutanud pöördumisele „Peaministri poolt solvatud naised”. Berlusconi ütles emaliku välimusega ja prillidega vasakpoolsele poliitikule Rosy Bindile, et viimane on „enam ilus kui intelligentne”, vahendab Reuters.

Alates sellest on Bindile solidaarsuse avaldamiseks avatud Facebooki lehekülgi ning korraldatud meeleavaldusi. Bindi vastusest Berlusconile “Non sono una donna a sua disposizione” („Ma ei ole naine teie käsutuses”) on saanud loosung, mida trükitakse T-särkidele ja loosungitele.

„Keegi peaks ütlema Berlusconile, et ta ei ole mingi George Clooney,” ütles tsentristlik senaator Patrizia Bugnano, nimetades Berlusconit šovinistiks. „On solvav, et räägib naistest alati esteetilistes kategooriates.”

Bindi sõnul märgib naiste ülestõus uut feminismi Itaalias, kus Berlusconi loobib teravmeelseid kilde nagu: „Naised on jumala kauneim kingitus meestele” või „Itaalia on suurte armastajate, Casanovade ja playboyde kodumaa”. Enamasti suhtutakse sellesse ükskõikselt.

„Me protesteerime naiste, demokraatia ja poliitika kretiniseerimise vastu,” kirjutasid pöördumises kirjanik Barbara Spinelli ning akadeemikud Nadia Urbinati ja Michela Marzano. „See mees solvab naisi ja demokraatiat. Peatagem ta.”