"Linnavalitsus on ostnud oma propagandakartuli sisse hinnaga 5 krooni kilo,” tõdes Stelmach. “Samas on täiesti korralik kodumaine kartul müügil Grossi kauplustes hinnaga 2.60, Säästumarketis ja Maximas 2.70 ning Rimis 2.90 kilo.”

Stelmach märkis, et kui linnavalitsus on eraldanud kartuliprojektile 400 000 krooni, mille eest peaks kartulit saama 2000 peret igaüks 40 kilo, siis Säästumarketi või Maxima väljamüügihinda aluseks võttes saaks iga pere kartulit kogunisti 74 kilo.

“Et kartuli kilohind 2.70 Säästumarketis ja Maximas sisaldab ka kaupluse juurdehindlust, siis võib vaid ette kujutada, kuivõrd odavalt võrreldes linnavalitsusega neile kartul kätte tuli,” tõdes Stelmach. “Kindlasti pole pea 50-protsendine hinnavahe seletatav transpordikuludega, sest ega ka Säästumarketis müüdav kartul poehoovis kasva.”

Stelmachi hinnangul on linnavalitsus sisuliselt varastanud puudust kannatavate tallinlaste toidulaualt 34 kilo kartulit pere kohta.

“Volikogu revisjonikomisjon peaks kindlasti uurima kartuliprojekti asjaolusid,” lausus revisjonikomisjoni esimees Stelmach. “Kes siis veel peale tänase linnavõimu suudaks isegi hädalistele mõeldud kartuli pealt kasu lõigata.”