Tallinnas on IRLi linnapeakandidaat Mart Laar, Tartus Margus Tsahkna, Pärnus Annely Akkermann ja Võrus Ülo Tulik.

Laari sõnul ei ole vastuvõetav stiil, millega on neid nelja linna viimastel aastatel juhitud, sest kui Pärnu linn on juba praegu pankrotistumas, siis on ka Tallinn valinud eelarvepoliitikas suuna linna maksejõuetuks muutmisele.

„IRLi jaoks on lubamatu, et Tallinna rahalise olukorra ilustamise kõrval on eelarveaukude lappimiseks võetud raha lasteaedadelt, noortespordilt ja puuetega inimeste transpordilt, seda olukorras, kus linna valitsemis- ja propagandaskulutusi ei ole praktiliselt vähendatud,“ ütles Laar.

Tema sõnul ei saa IRL valijaid petta ja neid illusioonidega hullutada, sest lõpuks peavad eelarvepoliitilised vead ja tuleviku arvelt elamise kinni maksma maksumaksjad – kõige tavalisemad Eesti inimesed. "Pärnus ja Tallinnas rakendavad tänased linnavõimud Ungari sotsialistide taktikat enne eelmisi parlamendivalimisi, mida nad hiljem ise kokku võtsid kinnitades, et nad valetasid inimestele hommikul, valetasid lõunal ja valetasid õhtul," ütles Laar, meenutades rahvatarkust, et tühi kott püsti ei seisa.

IRLi esimehe hinnangul on Tartus ja Võrus linnavõim püsinud liiga kaua, ja tegeleb pigem võimulpüsimise kui linna arendamise ja kodanike huvide teenimisega, mistõttu vajavad ka need linnad võimuvahetust.
„Praegustes rasketes oludes vajab Eesti rohkem kui kunagi varem omavalitsusi, kes teeksid tööd, julgeksid ausalt otsustada, hoida eelarve tasakaalus, vähendada kütte- ja veearveid ning muretseda mitte poliitikute vaid kogu rahva töökohtade pärast“.