Ministeeriumi avalike suhete osakonna direktor Normunds Belskis ütles, et dokumendi avalikustatud osas pole ühtki konkreetset fakti ning tehtud üldistustega nõustuda ei saa.

Belskis märkis, et siseministeerium on alati muretsenud oma süsteemi läbipaistvuse pärast ning kui ettekandes kirjeldatud meetodeid oleks tõepoolest kasutatud, siis olnuks seda võimatu varjata.

Belskis kinnitas, et toodud väited füüsilise jõu kasutamisest Läti politsei poolt on tegelikkusele mittevastavad, kuid avaldas nõustumist väitega Läti eeluurimisisolaatorite halva seisukorra kohta.

Läti siseministeeriumi pressikeskuse juhi Vita Norina kinnitusel on siseministeeriumi peainspektsioon tänavu saanud 47 kaebust politsei tegevuse kohta, neist neli puudutab füüsilise jõu kasutamist kinnipidamisel. Neist omakorda kolm juhtumit polevat kinnitust leidnud ning neljandat juhtumit veel kontrollitakse.

Läti riigipolitsei pressisekretäri Krists Leiskalnsi sõnul on eelmise aasta oktoobrist siiski teada juhtum, kui tarvitati jõudu ühe isiku suhtes, kes vahistati seoses heroiini hoidmisega. Selle juhtumiga seoses algatati ka kriminaalasi kehavigastuste tekitamise paragrahvi alusel.

Euroopa Nõukogu dokumendis kinnitati, et Läti politseinikud kasutavad ülekuulamistel elektrišokki, süüaluste ränka peksmist, lämmatavad neid plastikaatkoti või gaasimaskiga ning kägistavad kitarrikeeltega. Euroopa Nõukogu esindajad said sellised tunnistused 1999. aasta jaanuaris toimunud külaskäigul Lätisse.