Suurem osa Tokyo maavärinas kannatanuid sai kohalike võimude teatel viga neile peale kukkunud esemete tõttu, vahendab Agence France-Presse.

Värinakese asus Tokyost edelas Suruga lahes, umbes 20 kilomeetri sügavusel.

Lisaks Tokyole said kõvasti raputada ka Shizuoka ja Aichi prefektuurid, kus maavärin häiris auto- ja rongiliiklust. Ühel tähtsal automagistraalil rikkus maalihe maantee ning tekitas mitmekilomeetrised ummikud.

Kiirrongide liiklus Honshu saarel peatus täna mitmeks tunniks, kuni raudteelased kontrollisid rööpad üle.

Lisaks lülitati ettevaatusabinõuna pärast maavärinat välja kaks Hamoka tuumaelektrijaama reaktorit, mis asuvad 160 kilomeetri kaugusel Tokyost edelas.

Alates augusti algusest on see juba teine tugev maavärin, mis on Jaapani keskosas registreeritud. Jaapan on üks maailma suurima seismilise aktiivsusega riike.

USA geoloogiameti teatel tabas teine, esimesega mitte seotud maavärin tugevusega 7,6 magnituudi India ookeanis asuvaid ja Indiale kuuluvaid Andamani saari. Värinakese asus Port Blairist 260 kilomeetrit põhjas.

Indiale, Birmale (ka Myanmar), Indoneesiale, Taimaale ja Bangladeshile anti tsunamihoiatus. Kuid siiani pole ühtegi hiidlainet registreeritud.