Advokatuur on seisukohal, et kriminaalasja materjalide sellisel kujul avaldamine, nagu see toimus tänases Eesti Ekspressis, kahjustab nii õiguskaitseasutuste kui ka toimikust koopia saanud advokaatide mainet ja usaldusväärsust ning õigusemõistmise mainet tervikuna, teatasid nii advokatuur kui prokuratuur.

Juuni alguses leppisid advokatuuri juhatus ning prokuratuuri juhtkond kokku menetlusdokumentide tutvustamise ja koopiate kätteandmise põhimõtetes.

Prokuratuur ja advokatuur jõudsid ühisele seisukohale, et avalikkuse poole pöördumise või kriminaalmenetluse kohta info avaldamise võimalus on üldjuhul kaitseõiguse aktsepteeritud osa, kui seda tehakse kaitsja või kahtlustatava nimelt.

Küll olid pooled ühisel seisukohal, et anonüümne menetlusandmete meediasse lekitamine ei ole aktsepteeritav kaitsetaktika ning mõlemad pooled teevad jõupingutusi, et seda ei juhtuks. Seetõttu on nii prokuratuur kui ka advokatuur kindlal seisukohal, et anonüümne menetlusandmete lekitamine on taunitav.

Samuti lepiti kokku, et niikaua kui kindlaid lekitajaid ei ole tuvastatud, vastastikuseid abstraktseid sellesisulisi süüdistusi meedia vahendusel ei esitata.