Sellise kurva statistika avaldas Agence France-Presse'ile Briti õlle ja pubide assotsiatsioon BBPA. Kõik see ähvardab hävitada traditsioonilise Briti õlle- ja pubikultuuri.

Eelmisel aastal suleti saareriigis 2377 pubi, mille tulemusena kadus 24 000 töökohta. Kokku on viimase kolme aasta jooksul ühendkuningriigi kuulsate õllebaaride arv vähenenud 5134 võrra.

Majanduslangus on see, mis sunnib pubide omanikke oma joomaasutusi sulgema, kuna britid on hakanud sissetulekute langemise tõttu vähem väljas jooma hakanud. BBPA esimehe David Longi sõnul lasub siiski suurim „süü" selles 20-protsendilises õlleaktsiisi tõusus.

Long kutsus Briti valitsust üles tunnistama pubide sulgemise negatiivset efekti majandusele, kuna selles sfääris kaotatavate töökohade arv ei jää kuidagi alla tööstusele. Viimane saab aga Longi sõnul palju enam meedia ja valitsuse poolset tähelepanu.

Lisaks märkis BBPA esimees, et pubide sulgemine on ohtlik mitte ainult majanduslikust, vaid ka sotsiaalsest küljest. Paljudes väiksemates asulates või mikrorajoonides on pubi kohalike elanike sotsiaalelu keskuseks.