Ilves ütles Eesti Päevalehele antud intervjuus, et tema ei tea poliitilistes kuluaarides juba pikemat aega räägitavast valitsusremondist midagi.

"Üks asi Eesti puhul, mida nad vist teavad ka seal Toompeal, on see, et säilinud valitsusstabiilsus on tugev plusspunkt meie riigi usaldusväärsusele," vastas Ilves küsimusele, kas valitsuskriis oleks praegusel keerulisel ajal oleks katastroof või hoopis pääsetee ja lahendus.

Uue koalitsiooni moodustamine mõjuks raskel ajal halvasti, arvas president. "Eks poliitikud otsustavad. Aga vaadake mõningaid ümberkaudseid riike. Kõigi nende usaldusväärsusele ja majandusel käekäigule on valitsuse vahetus halvasti mõjunud. Me näeme riike, kus valitsus langes, sest need olid liiga rasked otsused, mida tulnuks langetada. Uus valitsus läks aga kergemat teed ja langetab nüüd silmanähtavalt populistlikke otsuseid."

Nii et see on meie võimuliidu otsus, kuidas ta käitub, sõnas Ilves. "Valitsuse lõhkiajamine on selle korraldajatele risk, et mida nad võidavad ja mida kaotavad. Muidugi võib see, kes välja läheks, ka võita – ta saaks teisi rünnata ja muudkui rääkida, kuidas meil olid õiged ideed, aga…"

"Aga ma ise arvan, et praegune võimuliit võiks vähemalt kuni kriisi madalseisust väljatulekuni koos püsida. See on ikkagi vastutus kogu riigi ees," rõhutas riigipea.