"Kui toru saab ehitada ökoloogiliselt ohutult, on see meie arvates hea projekt. See uurimistöö on veel pooleli. Kui peaministrid kohtuvad juuni alguses, loodan, et on öelda juba midagi konkreetset tähtaegadest," ütles Soome president riigipeade pressikonverentsil Helsingis ja kinnitas veelkord, et Soome jaoks on gaasitoru näol tegemist keskkonnaküsimusega.

Ka Medvedevi sõnul toimus kohtumine Soome riigipeaga väga konstruktiivses õhkkonnas. "Soovin tänada Soomet selle pooldava õhkkonna eest, kus oleme ja seda arutame. Teame, et see projekt äratab erinevaid tundeid, ja oleme sellest hoolimata kindlad, et see on kasulik mitmele riigile. Arendame seda projekti, sest oleme kindlad, et see suurendab euroopa energiajulgeolekut ja mitmekesistab energiatarnete kanaleid euroopasse. Võtame arvesse kõik keskkonnakaitseküsimused," lubas Venemaa president.

Samas kinnitas Medvedev, et veel täna saadetakse muuhulgas Euroopa Liidule, G8-le, G20-le ja lähinaabritele ettepanekud koostöö arendamiseks energia vallas. "See on alusdokument, kus on meie ettepanekud, kuidas koostööd arendada," selgitas ta. "Teeme oma ettepanekud, kuidas energiatootjate, transiitriikide ja tarbijate huve kõige paremine kaitsta."

Halonen ja Medvedev jätkavad kõnelusi veel täna õhtul ja homme päeval.

Vaata rohkem pilte siit