Ajaleht New York Times väitis, et Obama on saatnud Venemaa presidendile Dmitri Medvedevile kirja, milles teeb ettepaneku, et taganeb plaanist luua Ida-Euroopasse raketitõrjesüsteem, kui Moskva aitab takistada Iraani pikamaarakettide loomist, vahendab Reuters.

„Mida ma selles kirjas ütlesin, on sama, mida ma olen öelnud avalikult. Raketitõrjesüsteem ei ole suunatud Venemaa, vaid Iraani vastu,” ütles Obama pärast kohtumist Suurbritannia peaministri Gordon Browniga.

„Ja mida ma ütlesin ... oli, et loomulikult nii palju kui me saame Iraani tuumarelvadest eemal hoida, vähendab see vajadust raketitõrjesüsteemi järele,” ütles Obama.

Kaitsesekretär Robert Gates ütles, et Washington soovib Iraani puudutava dialoogi Moskvaga taasavada. Gatesi sõnul on kaks võimalust – kas teha koostööd Iraani veenmiseks tema ballistiliste rakettide programmi peatama või muuta Venemaa raketikilbi osas täieõiguslikuks partneriks.

Medvedev ütles pressikonverentsil Moskvas, et soovib Washingtoniga raketikilbi osas läbi rääkida, kuid peab Iraani tuumaprogrammi täiesti erinevaks teemaks.