Vitsut viitab allkirjade kogumise aktsioonile haldusreformi läbiviimise vastu ja linnaosade näiliseks kaitseks, mida Reformierakond Tallinnas korraldab: „Minu arvates on see ebaoluline ja juba ette läbikukkunud aktsioon, mille eesmärk on summutada Toompea-probleeme ja vastanduda Tallinna linnas järgmisel nädalal läbiviidavale rahvaküsitlusele haldusreformi ja Tallinna koostöö teemal naabritega,” teatas linnavolikogu pressiesindaja.

Oma avalduses kinnitab Vitsut, et Tallinna ajaloolised linnaosad oma erisustega ei kao haldusreformi tulemusel, vaid et Nõmme jääb ikka Nõmmeks ja Pirita Piritaks. Küll aga vabanevad linnaosad haldusreformi tulemusena poliitikast ja saavad keskenduda linnaelanike teenindamisele. Vabanevad vahendid suunatakse teenuste, eeskätt sotsiaalteenuste kvaliteedi parandamiseks.

„Reformierakond soovib oma aktsiooniga haldusreformi politiseerida, praegune Tallinna linnavõim soovib aga linnaosi depolitiseerida,” märgib linnavolikogu esimees. Ta juhib tähelepanu, et hääl Reformierakonna karikakramängule sarnaneva kampaania toetuseks oleks ühtlasi hääl valitsusele, kes ründab täna Toompealt omavalitsusi, kärpides nende tulubaasi ja jättes ennekõike nõrgemad omavalitsused väga kehva seisu.