Elmik leidis venna, kui otsis teda laupäeval koos selgeltnägija Hannes Vanaküla ja tema kolme kaaslasega. Kaido Sireli kadumiskohast suunduti Taebla jõe äärde ja hakati minema allavoolu, kirjutab Lääne Elu.

Umbes 800 meetri kaugusel paigast, kus Kaido Sirelit viimati nähti, märkasid Vanaküla ja Elmik jõejääs midagi, mis tundus tumeda riidena. Leitu osutus Kaido Sireli surnukehaks. Leidmishetkel oli kell pool kaks päeval. Kell 13.35 helistas turja, kukla ja käte järgi venna ära tundnud Katrin Elmik politseisse.

„Koos Hannes Vanakülaga me läksime, teised olid eemal, ja koos me Kaidot ka märkasime,” ütles Elmik, kelle sõnul ei oleks selgeltnägijad surnukeha ilma temata leidnud — tegu oli pimeda juhusega.

„Vanaküla ütles, et vaatame ümbrust. Mina ütlesin, et hoiame vasakule, ja tema ütles, et tal on niisugune tunne, et peaks hoidma jah,” rääkis Elmik, kes on otsinud venda 30. novembrist nii üksi kui ka tuttavate ja sugulastega peaaegu iga päev.

„Sellesama koha pealt otsisime viimati 14. ja 18. jaanuaril,” rääkis Elmik. Politsei otsis jõe läbi detsembri alguses. „Kaidot seal ei olnud,” kinnitas Elmik, kes arvab, et venna surnukeha on hiljuti jõkke viidud, sest pole võimalik, et vool kandis seda edasi alla põlve kõrguses pooleldi jääkaane all olevas vees.