Keskerakond näitab sellega haldusreformi küsimuses eeskuju kogu Eestile, hääletamine ja valimistulemused muutuvad läbipaistvamaks. Vähenevad halduskulutused ja linnavõim muutub ühtsemaks. Siiani kõlab kõik hästi. Aga edasi läheb asi hapuks.

Valimised ju lähenevad. Keskerakonnal on otstarbekas linnaosad kaotada, et kindlustada endale ainuvõim Tallinnas. Üksnes Lasnamäelt kogutavate häälte hulk ületab 75 000 piiri, mis annab juba üle 15% koguhäältest. Eks mujaltki pudiseb Keskfraktsiooni häältekorvi mõnikümmend tuhat, ja ongi vajalik enamus olemas.

Kas siis Lasnamäe elanikud saavad tulevikus otsustada selle üle, mis minu kodukandis toimub? Nimelt elab suurimas magalarajoonis umbes 112 000 inimest ehk siis rohkem kui veerand Tallinna elanikest.

Haldusreform on küll vajalik: riigi halduskulutused vähenevad, korruptsiooninäitajad langevad, ametnike ülekülluse probleem leiab lahenduse. Aga haldusreformi mõtteks on olnud siiski pisivaldade liitmine ühtseks keskuseks. Need on üldjuhul sarnase struktuuriga, väheste elanike arvuga ning transpordivaeguse all kannatavad regioonid.

Tallinnas aga on näiteks Nõmme elanike arv 40 000 elaniku kandis, Mustamäel ja Haaberstis rohkemgi. Transpordi puudulikkuse üle kurta oleks silmakirjalik, eri kui võrrelda väikevaldade olukorraga. Pidada Nõmmet ja Lasnamäed sarnase struktuuriga asumiteks on aga juba silmakirjalik.

Keskerakond võib apelleerida küll oma heale eeskujule haldusreformi käivitamisel, aga kummaline on see, et asi tahetakse ära teha natuke enne valimisi. Keskerakonna kasu ei seisne mitte vaid ainuvõimu kindlustamises pealinnas, vaid Savisaar üritab nii ka haldusreformi pooldajate hääli endale meelitada.

Haldusreform on vajalik, aga mitte Tallinnas!