Infoagentuuri AFP teatel jätsid lõhkekehad Mumbai raudteejaama suure tõenäosusega 26.-28.novembril oma rünnakutega maailma üldsust šokeerinud terroristid. Victoria Terminuse raudteejaam oli terroristide rünnatud objektide nimistus, seal lasti maha vähemalt 10 inimest.

Täpsustatud andmetel on raudteejaamast leitud lõhkeaine tüüp sama, mida terroristid kasutasid hotellides Taj Mahal ja Oberoi toimunud plahvatuste korraldamiseks. Reutersi teatel leiti pommid reisikottidest.

Eelmisel nädalal kümne islamisti korraldatud rünnakutes Mumbais hukkus kokku ligi 200 inimest. Kurjategijad hõivasid kaks hotelli ja juudikeskuse koos pantvangidega ning tulistasid tänavatel olnud inimesi. Eripolitsei ja võitlejate vaheline vastasseis kestis 59 tundi.

Elusast peast saadi kätte vaid üks terrorist, kes rääkis, et rünnakute taga on Pakistanist pärit grupeering Lashkar-e-Toiba.

Samas on selle rühmituse liikmed eitanud enda seotust Mumbai terrorirünnakutega ning ainus organisatsioon, kes on endale toimunu eest vastutuse võtnud on tundmatu rühmitus Deccan Mujahideen.