Kohtuistungi alguses nõudis ohver protsessi kinniseks muutmist. Kohtu hinnangul on siiski tegemist haruldase ja tõsise süüdistusega, mistõttu on kohtuprotsess avalik, teatab YLE Uutiset.

Kohus kuulutas siiski kinniseks ohvri ülekuulamise ja tema tervislikku seisukorda puudutavate andmete esitamise.

Prokuröri sõnul tõid kaks eesti meest eelmisel suvel Soome eesti naise. Mehed lubasid organiseerida naisele seadusliku töökoha. Prokuröri sõnul kasutasid nad lapsemeelset ja rahatut naist ära.

Inimkaubanduse ohver oli prokuröri sõnul alguses seksiteenuste müümise vastu, kuid soostus seda lõpuks siiski tegema. Prokuröri väitel elasid inimkaubanduses süüdistatavad mehed ohvri teenitud raha eest luksuslikku elu.

Neljale soomlasele esitati süüdistus seksikaubanduse objektiks olnud isiku ärakasutamises ja katsetes seda teha. Kolm meest tunnistasid, et ostsid eesti naiselt seksiteenuseid, kuid väitsid, et ei saanud aru, et naine oli inimkaubanduse ohver. Üks mees eitas kõiki süüdistusi.

Inimkaubanduses süüdistatavad end süüdi ei tunnistanud. Nende sõnul tuli eesti naine Soome omal vabal tahtel ning osutas seksiteenuseid iseseisvalt ja vabatahtlikult.