“Selge on see, et koalitsioon sõidab opositsioonist teerulliga üle. Sisulist koostööd seal tulla ei saa, sest seal on ikka selliseid rumalusi, et hoia ja keela, näiteks tasuta koolilõuna kaotamine, mootorikütuse aktsiis või ravimite käibemaks,” ütles Tartu linnavolikogu esimees Raju intervjuus Tartu Ekspressile.

Kõige suurem mure riigieelarves on Raju hinnangul aga see, et järgmine aasta on arvestatud 2,6-protsendist SKP kasvu, mida kindlasti ei tule.

“Kuigi riigieelarve projekt on riigikogule üle antud, on see tegelikult kokku traageldatud ja sellisel kujul ta kindlasti ei täitu. Samas on vaja see mingil kujul siiski vastu võtta,” lausus Tartu volikogu esimees.

Samas on Raju hinnangul juba tunda ka valimisvõitluse algust: “Kui tavaliselt on teatud võtted tulnud sisse viimasel kuul enne valimisi, siis nüüd on need juba kohal. No näiteks pakutakse selline eelnõu: tehakse ettepanek kehtestada olulised toetused lastega tudengite peredele. Kusagilt aga ei öelda, kust see raha võetakse.”

“Või näiteks on inimese ühele küsimusele juba kolm korda komisjonis vastatud ja ta teab täpselt vastust, aga kuna volikogu istungist on Internetis ülekanne, siis küsib ta volikogu ees ikkagi veel seda küsimust, et ennast rahvale näidata. Sellist motiivi on selgelt tunda, aga õnneks veel mitte nii palju, et see segaks volikogu tööd. Pool aastat tagasi seda samas veel polnud. Enesenäitamise surve on olemas. Arvestada tuleb, et järgmised valimised tulevad üldse väga teravad, sest need on majanduslanguse tingimustes,” arvas Raju.