Kohus määras Raua kriminaalhooldaja järelevalve alla ja kohustas teda mitte tarvitama katseaja kestel alkoholi ja narkootikume ning asuma tööle hiljemalt kuu aja jooksul pärast kohtuotsuse jõustumist.

1990. aastal sündinud tütarlast süüdistati selles, et ta 26. aprillil 2007 alates kella 20.00 kuni 27. aprilli varahommikuni osales Tallinnas Kaarli puiesteel asunud mälestussamba juurest alguse saanud massilistes korratustes, mis algas politseiametnikele vastuhakkamisega ning päädis Tallinna kesklinnas rüüstamise, purustamise ja süütamisega, teatas Delfile Põhja prokuratuuri pressiesindaja.

Neiu rüüstas süüdistuse kohaselt Tallinnas Pärnu maanteel asuvat Eesti Optik kauplust, sisenedes kauplusesse ja võttes sealt eeluurimisel tuvastamata arvu prille ning osales ka Tallinnas Pärnu maanteel asuva alkoholipoe Spanish Corner (Poltina) rüüstamises, võttes teiselt massi liikmelt vastu alkoholipoest pärineva šampusepudeli.

Samuti osales neiu 28. aprilli õhtul, mil Tallinna kesklinnas olid jätkuvalt massilised rahutused, Tallinnas Viru tänaval asuvate lillekioskite rüüstamises, võttes maast teiste massi liikmete poolt laialiloobitud lilli ning jagades neid teistele isikutele.

Annika Raud peab maksma riigieelarve tuludesse ka menetluskulud.