Tänasel Läti Seimi istungil hääletas PCTVL (Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā) ettepaneku poolt vaid viis saadikut, vastu oli 68 seimiliiget, teatab infoagentuur RIA Novosti. Eelnõuprojektis, mille PCTVL seimile esitas oli ettepanek sõlmida Lõuna-Osseetia ja Abhaasiaga diplomaatilised suhted ning osutada neile igakülgset abi integreerumisel rahvusvahelistesse struktuuridesse nagu ÜRO, OSCE ja Euroopa Nõukogu.

Samuti paluti eraldada riigieelarvest humanitaarabi saatmiseks sõjas kannatada saanud Lõuna-Osseetia 2 miljonit latti (44,3 miljonit krooni).

Läti ja teised Balti riigid võtsid Gruusia-Osseetia-Vene konflikti ajal ootamatult jäiga, Gruusiat toetava positsiooni ning saatsid humanitaarabi vaid Gruusiale. Läti võimud on Moskva otsuse Lõuna-Osseetiat ja Abhaasiat tunnustada hukka mõistnud.

Praeguseks on lisaks Venemaale tunnustanud Gruusiast eraldunud vabariike vaid Nicaragua ja kaks territoriaalset moodustist - Moldova koosseisus olev Gagauusia autonoomne territoriaalüksus ja Horvaatia serblaste vabariigi Krajina eksiilvalitsus, kelle avaldustel juriidilist jõudu pole.