Kuid vaatamata Ameerika Ühendriikides rünnakut järel kasutusele võetud turvameetmetele, on USA jätkuvalt väga haavatav, teatab
.

Sõltumatu ekspertgrupp, kuhu kuulusid ka nüüdseks laiali saadetud 11. septembri rünnakute tagamaid uurinud paneeli juhid, leiab oma äsja avaldatud raportis, et seitsme aasta tagune tragöödia võib USAs korduda ja nõuda märksa enam inimohvreid kui terroristid ründaksid Ameerika Ühendriike keemia, bioloogiliste või tuumarelvadega.

"Me võime tunda end turvalisemalt, kuid mitte täiesti turvaliselt. Terroristide eesmärkide suhtes ei ole kahtlusi, need on päris selged - nad tahavad meid tappa," ütles terrori uurimisgrupi kaasesimees Lee Hamilton.

Ekspertide arvates kujutavad endast potentsiaalseid ohukoldeid Ameerika vähese kaitsega tuumajõujaamad, keemiatehased, lõhkainetevarud - suurimaks õudusunenäoks oleks aga tuumarünnak mõnele USA suurlinnale.

Hamiltoni sõnul võib USA juhtkond küll täna uhkusega öelda, et seitsme aasta taguse terrori järel ei ole Ameerika Ühendriike uuesti rünnatud ja seda tänu uutele, tõhusatele turvameetmetele.

Kuid ehk on asi proosalisem - ehk on see olnud lihtsalt õnn, et uusi katastroofilisi rünnakuid ei ole toimunud.