Ajalehe Washington Post ja ABC Newsi tellitud avaliku arvamuse uurimusest selgub, et McCaini toetus on pärast parteikongressi kasvanud just niipalju, kui on tema toetus kasvanud valgete naiste hulgas, vahendab Reuters.

Võitlus Valgesse Majja pääsemise eest on hetkel põhimõtteliselt viigis. Demokraatide presidendikandidaati Barack Obamat toetab 47 protsenti ja McCaini 46 protsenti valijatest.

Enne demokraatide kongressi augusti lõpus juhtis Obama valgete naiste hulgas 50 protsendiga 42 vastu, kuid peale vabariiklaste kongressi asus McCain valgete naiste hulgas juhtima 53 protsendiga 41 vastu.

McCain üllatas valijaid enne vabariiklaste kongressi, nimetades vähetuntud Alaska kuberneri Palini oma asepresidendikandidaadiks. Palin sai toetajatelt oma kongressikõne eest kõrge hinnangu.

Paljusid Obama toetajaid pahandas see, et Obama ei valinud oma asepresidendikandidaadiks Hillary Clintonit, vaid senaator Joe Bideni. Obama valimiskampaania põhiküsimus on olnud, kas ta suudab saada Clintoni toetajad enese poolele.