23. juulil 2007 oli Jones jalgsipatrullis Falluja linna lähedal Iraagis, kui sai teeäärse pommi plahvatuses haavata. Tema vasak jalg amputeeriti ülevalt poolt põlve. Ta sai haavanakkuse ja jäi palavikku. Ta tegi läbi kuudepikkuse valuliku rehabilitatsiooniprotsessi ja tema teenistus merejalaväes arvati olevat lõppenud, vahendab Los Angeles Times.

Aasta hiljem kõnnib Jones oma proteesiga sujuvalt. Ta mitte ainult ei jätka tegevteenistuses, vaid on jõudnud tagasi sõjapiirkonda, teenides Afganistanis.

Jonesi sõnul ei suutnud ta taluda mõtet, et ei liitu oma teenistuskaaslastega, kui sai eelmisel sügisel teada, et nad saadetakse Afganistani.

Jones pidi läbima meditsiinilised uuringud ja tõestama, et suudab korralikult käia, ronida Humvee’sse ja saab hakkama muude kehaliste tegevustega.

Varem jalaväelasena tegutsenud Jonesist on nüüd saanud luureanalüütik. Ta töötab arvutiga, kogudes ja analüüsides luureandmeid.

Jonesil on mitu jalaproteesi, sealhulgas üks pardaarvutiga varustatu, ja viis mehhaanilist põlveproteesi, mida kõrbetingimustes tuleb iga päev hoolikalt puhastada.

Seni pole Jones veel kindlustatud baasist väljunud, teedele, mille ääres ootavad samasugused pommid, nagu see, mis ta jalale saatuslikuks sai. Samas ei kõhkleks ta hetkekski, kui seda peaks tegema.