Tänasest on alkoholi- ja tubakatooted kallimad. Seoses aktsiisimäärade tõusuga, võib alkohol kallineda 20 protsenti ja sigaretid 30, kirjutab Oma Saar.

“Alates homsest müüb tootja või maaletooja neid tooteid välja kallimalt,” selgitas hulgilao Makros müügijuht Toomas Ringvee, täpsustades, et see, millise hinnaga poed varem varutud alkoholi müüvad, on iga müügikoha enda otsustada. Ringvee sõnul tõusevad osad hinnad kohe ja osad lähema kuu jooksul. Seda, kas inimesed enne hinnatõusu ka rohkem neid tooteid varuvad, Ringvee sõnul märgata ei ole. Tema hinnangul on alkohol üsna kallis.

Saaremaa Tarbijate Ühistu juhatuse aseesimees Tiit Saaremäel ei usu samuti, et inimesed alkoholi või tubakat ette oleksid varunud. “Ei ole, ja kui on, siis mitte märkimisväärselt,” täpsustas Saaremäel.

“Natukene ikka ette osteti,” ütles hulgilao Jomanda müügisekretär Janne Tambu, kuid lisas, et mitte märkimisväärselt. Tambu sõnul kallineb alkoholi hind keskmiselt 8–14 krooni pudel olenevalt margist ja kogusest.

Vastavalt kevadel konkurentsiametiga kokkulepitule hakkab tänasest kehtima ka Eesti Energia uus hinnakiri, mille kohaselt tõuseb elektri hind keskmiselt viis protsenti.

Alates aasta algusest on Eestis kallinenud elekter, gaas, mootorikütus, alkohol ja tubakas ning praamipiletite hinnad.