„Ansipi valitsus on aastaga suutnud viia Eesti langusesse ja ees terendab stagnatsioon,” märkis Kallo pressiesindaja vahendusel. „Keskerakonna esimees ulatas reformistidele abikäe, kuid majanduses võhikud reformistid ei saa sellest kahjuks aru.”

„Möödunud aastal alguse saanud majanduskriis Eestis ei ole niivõrd maailmamajanduse muutuste, kuivõrd Reformierakonna lausliberaalse majandus- ja maksupoliitika tagajärg,” märgivad Edgar Savisaar ja ettevõtja Jaan Õmblus artiklis „Riigi majanduspoliitilised meetmed majanduskriisi tingimustes”.

„Meie majanduse põhiprobleem on, et valitsuse täieliku passiivsuse tõttu ei tekkinud Eestisse küllaldaselt lisandväärtust andvat ja ekspordile orienteeritud ettevõtlust, sest selleks puudusid igasugused stiimulid ja eeltingimused. Eestist sai koht, kust oli mugav kasumit ja kapitali maksuvabalt välja viia ning teenida tarbimiskultuse õhutamise ja elanikkonna võlakoorma kiire suurendamise arvel.”

Kallo sõnul on reformierakondlased võimekad üksnes demagoogias ja poliitiliste oponentide ründamises. „Eks proovige inimestele meenutada reformierakonna lubadust viia Eesti viie Euroopa rikkama riigi hulka,” märkis Kallo. „Ansip on aasta aega Eestiga katseid teinud, tulemus on hävitav ja aeg oleks see lõpetada.”

Kallo ütles, et Reformierakonnal puudub tõsiselt võetav tegevuskava Eesti majanduskriisist välja toomiseks.

„Kindlasti ei saa selleks võluvitsaks olla töölepinguseaduse eelnõu, millega tehakse tööandjatele lihtsaks töötajate vallandamine,” selgitas Kallo. „Samuti on täiesti jabur Reformierakonna kava jätkata tulumaksu langetamist, mis jätab raha puudusel kiratsema hariduse, tervishoiu ja muud olulised valdkonnad.”

Kallo ütles, et Savisaar ja Õmblus pakuvad lahendusi Eesti välja toomiseks langusest, kuhu Reformierakond on riigi viinud.

Edgar Savisaare ja ettevõtja Jaan Õmbluse artiklit „Riigi majanduspoliitilised meetmed majanduskriisi tingimustes” saab lugeda siit.