Liberaalse Internatsionaali liikmeks saamiseks peab partei olema liberaalse maailmavaatega, kuid Keskerakond ei ole seda, ütles esmaspäeval ajakirjanikele Eestis visiidil viibiv Liberaalse Internatsionaali peasekretär Jan Weijers.

“Samuti on probleeme Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega, kelle tegevus ei vasta alati liberaalse maailmavaate põhimõtetele,” sõnas Weijers.

Reformierakonna välissekretär Kristiina Ojuland on BNS-ile öelnud, et Keskerakond ei ole liberaalne partei ning ta sõdib liberaalse maailmavaate vastu. Reformierakond teavitas oma seisukohast ka Liberaalset Internatsionaali.

Keskerakonna Noortekogu avaldas nii Weijers`i esmaspäeval välja öeldud seisukoha kui ka Ojulandi varasemate sõnavõttude üle nördimust.

“Noortekogu on seisukohal, et Reformierakonna jätkuvad katsed liberalismi ja Keskerakonda vastandada on kantud kas soovist Eesti ideoloogiamaastikku teadlikult võltsida või kaasaegse liberaalse maailmavaate põhimõtete vähesest tundmisest,” teatasid Keskerakonna noorpoliitikud BNS-ile.

Nad lisasid samas, et Euroopa liberaal-radikaalset noorsooliikumist ühendav organisatsioon LYMEC on assotsieerunud liikmestaatuse andmisega tunnustanud Keskerakonna Noortekogu liikmete ja nende vaadete sobivust Euroopa liberaalsete jõudude hulka.

Eestist kuuluvad Liberaalsesse Internatsionaali Reformierakond ja Koonderakond.

Liberaalsesse Internatsionaali kuulub 88 poliitilist parteid üle maailma.