Esimest korda pärast 1990. aastat sõitsid üle Punase väljaku taas tankid ja muu sõjatehnika. Paraadi kandsid üle suuremad Vene telekanalid.

Kokku võttis paraadist osa ligi 8000 sõjaväelast, sõjamasinad ja sõjalennukid. Traditsioonist erinevalt võttis seekord paraadi vastu kaitseminister Anatoli Serdjukov, piduliku kõnega esines värske president Dmitri Medvedev. Nõukogude ajal võttis paraadi alati vastu riigi esimene mees.

Tänavune paraad koosnes kolmest osast – maa-, mehhaniseeritud- ja õhuvägede paraad. Pealtvaatajatele näidati alguses Teise maailmasõja aegsesse vormi riietatud ja fašistlikke kiskjaid allutanud sõdureid. Nende järel sõitsid väljakule sõjatehnika kolonnid.

Moskvalased ja linna külalised nägid autosid UAZ ja Tigr, soomustransportööre, jalaväe ja dessandi toetusmasinaid, kahurväge, õhutõrjekomplekse, raketikomplekse S-300, Iskander ja Topol-M.

Õhuparaadi juhatasid sisse helikopterid Mi-8. Nende järel lendas üle Kremli raske transpordilennuk Ruslan An-124 hävituslennukite Su-27.

Seejärel lendasid üle väljaku strateegiline reaktiivpommitaja Tu-160, transpordilennuk Il-78 ja strateegiline pommitaja Tu-95 MS, mis imiteerisid õhus tankimist.

Samuti näitasid ennast ka pommitajad Tu-22 M3 ja ründelennukid Su-25. Etenduse lõpetasid kõrgpilotaaži eskadrillid Vene Vägilased ja Piirpääsukesed.

Kogu paraad kestis 60 minutit.