Kokaiini üledoosi surnud naiskorporatsiooni rebase surm aasta tagasi oli ajendiks juurdluse alustamisele, mille käigus vahistati 96 inimest, kellest 75 olid San Diego ülikooli tudengid, vahendab FOX News. Juurdluse ajal suri veel teinegi tudeng narkootikumide tarvitamise tagajärjel.

Teisipäeva varahommikul vahistati üheksas kohas läbi viidud läbiotsimise käigus 29 inimest. Teeta Hii (Theta Chi) korporatsioonist leiti kokaiini, ecstasyt ja kolm tulirelva.

Teeta Hii ja viie teise korporatsiooni tegevus peatati kogutud tõendite põhjal juurdluse läbiviimise ajaks.

Võimud selgitasid välja, et mõned korporandid äritsesid avalikult narkootikumidega. Üks neist levitas tekstisõnumeid, mis reklaamisid odava hinnaga kokaiini.

Kätte saadi kaks kilogrammi kokaiini, 350 ecstasy tabletti, marihuaanat, psühhedeelilisi seeni, hašišiõli, metamfetamiini, keelatud retseptiravimeid, mitmeid relvi ja 60 000 dollari (600 000 Eesti krooni) väärtuses sularaha.

Arreteeritute hulgas oli tudeng, kes oli lõpetamas õpinguid kriminaalõiguse alal ning teine, kes oli saamas magistrikraadi sisejulgeoleku alal.

Teeta Hii korporatsioonil on USA-s ja Kanadas 131 osakonda rohkem kui 161 000 liikmega. Korporatsioon asutati 1856. aastal.

Mõned tudengite poolt ostetud ja müüdud narkootikumid viisid Mehhiko narkokartellidega seotud grupeeringuteni. Agendid kogusid kokku 100 000 dollari (1 miljoni Eesti krooni) väärtuses narkootikume.

Ameerika Ühendriikide tudengikorporatsioonidel on Euroopa ja Balti korporatsioonidega vähe ühist.