Natsionaalbolševike pressiesindaja Aleksandr Averin ütles sõltumatule raadiojaamale Ehho Moskvõ, et Kiievi saatkonna konsulaarosakonda sisenes umbes kümme partei aktivisti, kes rullisid seal lahti oma loosungid ja loopisid lendlehti.

Limonovlastel on suursaadikule, kelleks on Jeltsini-aegne peaminister Viktor Tšernomõrdin, varuks suur hulk nõudmisi — teiste seas ka nõue vabastada kõik poliitvangid, Riigiduuma laiali saata ja korraldada uued vabad valimised.

Miks aktsioon oli just organiseeritud Venemaa Kiievi saatkonnas, seda Averin ei selgitanud. Ta ütles, et sellest aktsioonist võtsid osa ka kodumaal tagakiusatud natsionaalbolševikud, kes on Kiievilt poliitilist varjupaika palunud.

Limonovlaste pressiesindaja lisas, et Ukraina korrakaitseorganid pole siiani mingeid samme seoses aktsiooniga astunud.

Muu seas pole ka saatkonna töötajad oma konsulaarosakonna hõivamist kinnitanud. Samuti pole nad ka kuidagi kommenteerinud saatkonnahoones käivat aktsiooni.

Viimaste kuude jooksul on juba mitu natsionaalbolševikku Ukrainalt asüüli palunud. Märtsis sai poliitpõgeniku staatuse Olga Kudrina, kes mõisteti Venemaal tagaselja president Putini vastase tegevuse eest kolmeks ja pooleks aastaks vangi.

Samuti on Kiievilt poliitilist varjupaika palunud ka Mihhail Gangan, kes on ka tagaselja vangi mõistetud ja militsionääri peksmises süüdistatav Anna Ploskonossova — tapetud limonovlase Juri Tšervotškini pruut.