Nimelt korraldab ministeerium amatöörfilmivõistlust, kus osalejad peavad Eestist rääkiva filmi üles riputama videoportaali YouTube ning seejärel video lingi ministeeriumile saatma. Iga kvartali lõpus premeerib ministeerium kuni kolme paremat filmi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Esimesteks võidutöödeks osutusid klipid pealkirjadega “Welcome to Estonia” ning “Pruudi isa palub sõna”. Neist esimest oli eile lõunaks YouTube’is vaadatud 300 ja teist 750 korda. Mõlemad videod esitlevad Eestit mõnevõrra irooniliselt.

“Welcome to Estonia” reklaamib Eestit muu hulgas ülemeigitud naiste ja alati hilinevate ühissõidukitega ning Eesti mehi ohjeldamatute tugitoolisportlaste ja ülisuurte internetis suhtlejatena.

Teine filmilõik kujutab endast ansambli Kreatiivmootor ninamehe Roomet Jakapi akordioni saatel Tallinna eri paikades esitatud laulu “Pruudi isa palub sõna”.

Välisministeeriumi pressiesindaja Lauri Matsulevits ütles, et võistluse eesmärk on luua uusi Eestit tutvustavaid videoid.

“Iga uue filmiga paljuneb ka Eesti märksõna YouTube’is ning tekib vaatajaid juurde.” Matsulevitsi sõnul osales esimesel võistlusel kokku seitse filmi. Järgmine uute videote ülesriputamise tähtaeg on 20. juuni.