Linnapea Mart Viisitamme sõnul on osalemine antud projektis tähtis, et meelitada aastaringselt Pärnusse kümneid tuhandeid konverentsituriste ja elavdada linna majanduselu täiendavalt kümnete miljonite turismikroonidega, teatas Pärnu linnavalitsus.

Asutamislepingu järgselt on Pärnu linnal konverentsibüroo töös osalemiseks ette nähtud 200 000 krooni aastas, millest 75 000 krooni moodustab Pärnu liikmemaks ja 125 000 krooni toetus ühiseks turundustegevuseks.

“Ülemaailmne statistika kinnitab, et konverentsiturist on kõige kasulikum turistiliik, sest ta saabub mitmeks päevaks ja kulutab keskmiselt 40 000 krooni,” rääkis Viisitamm. “Pärnul üksinda oleks konverentsiturismi äris ilma teha raske, kui aga teha seda koos riigi ja erasektoriga, siis võiks meie kontserdimaja, teater, jms pinnad hakata juba lähiaastal võõrustama konverentsituriste ning meie majutusuärid võiks ellu ärgata ka talvekuudel.”

Pärnu Linn osales koos Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, MTÜ-ga Eesti Turismifirmade Liit, MTÜ-ga Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Tallinna ning Tartu linnaga MTÜ Eesti Konverentsibüroo asutamise ettevalmistamisel. Asutamist ettevalmistava heade kavatsuste protokolli allkirjastas Pärnu linn möödunud aasta septembris. Samal ajal otsustas Pärnu linnavolikogu ka osalemise Eesti Konverentsibüroo asutamisel. Eesti Konverentsibüroo tegevust finantseeritakse liikmemaksude, sihtfinantseerimise ja projektipõhise finantseerimise kaudu.

Pärnu linna poolt on Eesti Konverentsikeskuse juhatuse liikmeks nimetatud Kaido Koppel, kes valiti ka juhatuse aseesimeheks.