EOK peasekretär Toomas Tõnise selgitab, et Kruuda ühiskondlik ülesanne on kirjutada spordijuhtidele mõeldud käsiraamatusse peatükk, kus ta selgitaks, kuidas läheneda sponsoritele, et neilt spordiorganisatsioonidele raha saada, kirjutab SL Õhtuleht.

“Jaanuaris teeb ta tööd viis tundi, veebruaris-märtsis kummaski 10 tundi, aprillis-mais kummaski 30 ning juunis 15 tundi,” teatab Tõnise, kelle sõnul peatükk ning kogu raamat valmib ilmselt aprillis, misjärel korraldatakse õpperaamatu baasil materjalide tutvustamist ja koolitusi erinevates Eesti spordikeskustes.

Harju maakohtu kriminaalhooldusosakonna juhataja Kersti Kask rõhutab, et Kruuda juhtumis ei ole üldkasulik töö juriidilises tähenduses karistus, sest Kruuda puhul tuvastati, et kuritegu on küll toimunud, kuid kahju pole suur ja selle toimepanija on eksimusest aru saanud.

Prokuröril on sellisel juhul õigus määrata üldkasulikku tööd 10–200 tundi ning kui vähegi võimalik, leitakse erialasele ettevalmistusele kohane töö, räägib Kask ja lisab, et see on kõige efektiivsem: “Kruuda võib ju lehti kiiresti riisuda küll, aga tema efektiivsus vaimsel tööl on kindlasti suurem.”