Lääne-Virumaa päästeteenistuse direktori Ailar Holzmannni sõnul on tuulekeerised õnneks möllanud suhteliselt hõredalt asustatud aladel, saades enamasti saagiks suuri metsamassiive. Tormis on kannatada saanud ka kasvuhooned ja mitmete majade katused, hävinud on hulgaliselt põllukultuure, teatas ETAle päästeameti pressiesindaja Beata Perens.

Elektri puudumine viis rivist välja ka telefoniside, mistõttu püüdis päästeteenistus Tudu asulas sideprobleemi lahendada raadiosaatjaga varustatud operatiivauto abil, mis oli otseühenduses häirekeskusega. Sealt said elanikud vajadusel kutsuda nii kiirabi kui ka päästeautosid tule- või muude õnnetuste korral.

Holzmann märkis, et maakonna prioriteet on võimalikult kiiresti lahendada energiaprobleemid, mis pärsivad kogu elutegevust.

Ida-Virumaa päästeteenistuse direktori Vassili Rõþovi hinnangul on olukord maakonnas vaatamata inimohvrile hakanud stabiliseeruma. Kuigi torm möllas Ida-Virumaal terve öö ja murdis linnades maha umbes 200 puud, on enamik ohtlike olukordi likvideeritud.

Alates esmaspäeva lõunast kuni teisipäeva hommikuni sai häirekeskus ligi 700 hädaabikõnet, mis olid seotud tormi tõttu tekkinud probleemidega. Kannatada sai neli sõiduautot, mis jäid murduvate puude alla.

Jõgevamaa päästeteenistuse direktori Jüri Alandi sõnul saadi eluohtlikud seisukorrad kontrolli alla juba esmaspäeva õhtuks. Tormikahjustuste likvideerimiseks aeti välja terve operatiivteenistuse isikkoosseis ja kutsuti kodudest välja ka vaba vahetuse mehi.

Lisaks ohtlike puude saagimisele aidati liikuma ka kiirabi, kes tuulemurru tõttu sündmuskohtadele ei saanud. Sõiduautod said langevate puude tõttu kannatada kolmel korral, neist ühel juhul Puurmanis sai vigastada ka autos olnud laps.

Tartumaa päästeteenistuse direktor Eeri Rebane märkis, et Tartus on olukord täiesti stabiilne. On küll üksikuid mahalangenud puid ja mõned väiksemad uputused, elutegevus on aga normaliseerunud.