Veel septembris Eestiski tegutseva turvakontserni G4S Turu rahavedude juhina töötanud 26-aastane mees võeti kinni möödunud neljapäeva varahommikul, kirjutab Iltalehti.

27-aastane sportlane on politsei kaitse all olnud juba pikemat aega, sest ta vahistati 27. oktoobril, pärast seda kui ta oli püstolist tulistanud ühe Turu ööklubi ees. Kuul pidi äärepealt tabama ööklubi uksehoidjat. Spordipoiss põgenes sündmuskohalt ja ähvardas relvaga tsiviilisikuid ja politseinikke. Mees rahunes alles seejärel, kui politseikoer oli teda rünnanud ja pikali tõuganud.

G4S tegevjuht Timo Sankari ütles, et tema jaoks on endise juhtivtöötaja kahtlustamine suur üllatus. “Üllatus ei olnud see, et selliseid asju juhtub. Olin kolm aastat sama firma teenistuses Rootsis ja selle aja jooksul jäi sarnase tegevusega vahele vähemalt kaks firma töötajat,” ütles Sankari.

Endine G4S töötaja oli enne turvaärisse siirdumist palgasõdur.

Veebruaris Turus Soome Panga kontori sisehoovis toimunud röövis ja oktoobri lõpus Lietos toimunud rahaveoauto röövi katses kahtlustatakse kokku 11 Eesti, Soome ja Rootsi kodanikku.