Läti Delfi reporter andis kohapealt teada, et kell 8 hommikul algasid Seimi hoone juurde koonduma valitsuse tööga rahulolematud, aga ka täiendavad politseiüksused.

Parlamendihoone juures protestijad hõikusid valjult: „Maha Kalvitis!”, „Zatlers, saada Seim laiali!”, „Uued valimised!”, „Aitab varastamisest!”

Läti intelligentsi esindajad lubasid koguneda 18. oktoobril Seimi juurde ja piketeerida Loskutovi kaitseks.

„Oma poliitiliste huvide nimel tahab valitsus õiendada arved nendega, kes ei lase riiki laiali tassida. Seda ei tohi lubada,” öeldakse nende pöördumises. Pöördumisele on alla kirjutanud ajalehe Diena peatoimetaja Sarmite Elerte, endine välisminister Sandra Kalniete, politoloog Rasma Karklinja, Välispoliitika instituudi direkotor Atis Leinš, korruptsioonivastase võitluse ekspert Valts Kalninš, ajakirjanik Ilse Jaunalkse, endine diplomaat Peteris Vinkelis jt.

Läti valitsus toetas pärast pärast erikomisjoni ettekandega tutvumist Loskutovi vallandamist. Riigi peaprokuratuur ei ole tuvastanud korruptsiooni vastu võitlemise büroo töös mingeid olulisi rikkumisi. Lõpliku otsuse Loskutovi saatuse kohta peab vastu võtma Seim. Ei ole välistatud, et büroojuhi vallandamist puudutav hääletus toimub juba täna.

Läti siseminister Ivars Godmanis avaldas arvamust, et kui parlament ei toeta Loskutovi vallandamist tuleb Rahvaparteisse kuuluval peaministril Aigars Kalvitisel endal tagasi astuda.

„See on muidugi vaid minu arvamus, aga asi on läinud liiga kaugele. Kui hääetus Loskutovi küsimuses läbi ei lähe, tuleb peaministril endal tagasi astuda,” ütles Godmanis.

Godmanis ise hääletas teisipäeval toimunud valitsuse istungil Loskutovi vallandamise poolt.