Lisaks juhib audiitor Catharina Thor tähelepanu asjaolule, et kõnealune firma Internationell Tivoliverksamhet i Heby AB (ITV) on kontrollperioodi jooksul olnud korduvalt maksuvõlglane.

Need tõigad selguvad firma viimasest avalikust majandusaruandest, mis kajastab perioodi mai 2005 — mai 2006. Firma sai sel ajal kahjumit 300 000 Rootsi krooni ning müügitulu oli vaid 650 000 Rootsi krooni.

Need arvud vaid võimendavad Ekspressi poolt pärast Rakvere põlengut tõstatatud kahtlusi, et Tivoli tuuris liigub piletiraha mingeid kummalisi teid pidi.

2005. suvel oli Tivoli Tuuri partneriks Europark Krasnol ning seega osales tuuril hoopis teine lõbustuspark, lausus Delfile tuuri korraldaja Lauri Viikna.

ITV ostis samal perioodil kokku ja remontis karusselle, millest ka tekkis kahjum. Aktiivne tegevus neil puudus ja nad valmistusid tulema Eestisse järmgisel aastal ehk 2006. aasta suvel.

2006. aasta suvel oli ITV Eestis käibemaksukohuslane ja nad tegid korralikku käivet, mille pealt on tasutud kõik maksud, sõnas Viikna.